Молитва

Як молитися за навернення рідних?

Які треба молитви читати за навернення своїх рідних, членів сім’ї (що не моляться і не беруть участі у Літургії), які ще християнські практики будуть необхідні і дієві в цьому випадку? (Звісно, що про молитву, Літургію, сповідь, причастя, милосердя і пожертви, прощі – мені відомо і стараюсь виконувати) Але що ще треба виконати, щоб реально вони навернулись?

Відповідь священика:

Христос Воскрес! Я розумію ваш біль і тугу за тим, що ваші найрідніші не близько Бога. Я думаю, кожен свідомий християнин, рідні якого не розділяють його віри, переживає подібну ситуацію. Сам Ісус каже нам: “Будуть розділені: батько проти сина й син проти батька; мати проти дочки й дочка проти матері, свекруха проти невістки й невістка проти свекрухи.” (Лк, 12,53). Христос вчить нас, що ми маємо бути свідками, світлом світу і сіллю землі. Навіть в такій непростій ситуації маємо показувати власним життям, словом і вчинками, що таке справжнє християнство. Я твердо переконаний, що свідоцтво такої любові принесе свої плоди. Нехай Господь обдаровує вас витривалістю і мужністю. І на кінець хочу вам запропонувати молитву святої Моніки, яка протягом 30 років молилася за свого сина – святого Августина – і просила Бога про його навернення.

Молитва за заступництвом святої Моніки, матері святого Августина
Господи Боже, утішителю зболених, тих, що на спасіння Твоє надіються. Ти сльози благословенної матері й удови Моніки милосердно прийняв і дав ласку навернення синові її. Молитвами цієї святої матері дай дітям (батькам, рідним, друзям і т.д.) моїм щире розкаяння з гріхів і наверни їх на шлях спасіння, щоб, оплакавши провини свої, в милосерді Твоїм прощення осягнули.
Амінь

Хай Господь утвердить вас у любові і вірі. З молитвою, отець Михайло.

Дорогі друзі! Понад 4 роки через сайт Propovidnyk.Com.Ua ми ділимося з Вами Словом Божим. Прагнемо розвиватися для Вас. Якщо Ви бажаєте підтримати наш проект – Ви можете замовляти добрі книжки та християнську атрибутику через нашу сторінку Propovidnyk.Com.Ua. Таким чином Ви допомагаєте ділитися Словом Божим. Пам’ятаємо про Вас у молитві та дякуємо, що ви з нами!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Subscribe
Сповіщати
guest

1 Коментар
найновіші
найстаріші найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Леся
Леся
4 років назад

А чому не звертатись до Ісуса Христа – написано, що “ОДИН бо є Посередник між Богом та людьми, людина Христос Ісус” – ОДИН ПОСЕРЕДНИК, не багато! ( 2 Тим 2:5)