Статті на духовні християнські теми

Найбагатша людина Європи – відомий католик і жертводавець

Відомий на весь світ католик, що жертвує мільйони євро благодійній організації «Карітас», іспанець Амансіо Ортега перебуває на 2-му місці в рейтингу Forbes в категорії найбагатших людей світу станом на вересень 2016 року.

Мережа Zara, створена 40 років тому сином залізничника і служниці, стабільно збільшує свої прибутки. Статки засновника найбільшої в індустрії моди групи компаній Inditex, що включає в себе бренди  Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Bershka, Oysho, Uterque та Lefties, оцінюються в 79,2 мільярди доларів США.

Ортега – своєрідний антипод мільярдера. Він обідає в робочій їдальні на фабриці, не має власного офісу, бо вважає, що його робота не за паперами, а біля ткацького станка. Жорсткий керівник і, в той же час, добра людина, він залюбки дає своїм робітникам стільки грошей, скільки вони насправді потребують, коли дізнається про якісь тяжкі обставини в їхньому житті. Крім того він підтримує різні благодійні фонди – для дітей-інвалідів, для розвитку наукових досліджень у сфері медицини, на освіту та ін.

До 1999 року його єдиною фотографією було фото на посвідченні особи. «Я намагаюсь жити тихо, бути звичайною людиною, щоб мати можливість піти туди, куди я хочу, випити кави на веранді на площі Маріа-Піта в Ла-Коруньї (місто на північному заході Іспанії – прим. перекл), або прогулятися з коктейлем по вулиці, де мене ніхто не знає». Він не тільки ніколи не фотографувався, але навіть уникав місць, де могли бути присутніми представники світу бізнесу або преси. Таку поведінку Амансіо теж пояснює бажанням жити звичайним життям: наприклад, снідати щоранку з друзями-робітниками в кафе на центральній площі міста.

До речі, мільярдер захоплюється живописом і малює сам. Декілька маленьких «пустощів» Ортега все ж собі дозволив: власний літак Falcon 900 та власний іподром. Ортега має пристрасть до коней та футболу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Subscribe
Сповіщати
guest

1 Коментар
найновіші
найстаріші найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олексій
Олексій
5 років назад

Стережіться виставляти свою милостиню перед людьми, щоб бачили вас; а як ні, то не матимете нагороди від Отця вашого, що на небі.
Отож, коли чиниш ти милостиню, не сурми перед себе, як то роблять оті лицеміри по синагогах та вулицях, щоб хвалили їх люди. Поправді кажу вам: вони мають уже нагороду свою!

Від Матвія, розділ 6